Což takhle dát si levandulové sušenky?

729_8kbzrspfc5

Přepadla mě mlsná. Nic neobvyklého, stává se to docela často. No jo, ale co s tím? Šmejdím v komoře. Něco bych našla, ale nějak na to není chuť. A což takhle upéct si levandulové sušenky? Neměla jsem je od léta. Docela se mi po létě zastesklo. Tehdy tyhle sušenky mé kamarádky docela  dost dostaly. Musím je mít. Jdu do toho!

Během čtvrt hoďky mám těsto a už se pečou a za půl hodinky už si pochutnávám. No jo, levandulové a plné slunce :-)…

Dostali jste chuť? Nebo nápad je upéct jako dárek?

Tu máte recept…

LEVANDULOVÉ SUŠENKY

2 a ¼ šálku hladké celozrnné pšeničné mouky
1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
120 g krupicového cukru (třtinový)
60 g bílého přírodního tofu
sušená citrónová kůra (z chemicky neošetřeného citrónu)
šťáva z 1/2 citrónu
2 lžíce květu levandule
půl másla nebo ghí
3 lžíce slunečnicového oleje
1 celé vejce
1 lžíce mléka
špetka soli

Vše smíchat dohromady, vyválet těsto, vykrájet sušenky, vidličkou udělat vzor a na plechu vyloženém pečícím papírem upéct 10-15 min při 180 °C.